HYVÄ KUVA

ELÄKÖÖN HYVÄ KUVA!

Palapeli on hauska harrastus ja persoonallinen lahja, joka vie mukanaan niin lapset kuin aikuiset sukupuoleen katsomatta. Harvassa lahjapaketissa antamisen ja vastaanottamisen ilo on niin suuri kuin omasta kuvasta tehdyssä palapelissä.

Palapelin voi yhtä hyvin tehdä myös piirroksesta, joka on skannattu tai tehty tietokoneella. Palapeleissämme kuvat jatkuvat reunaan asti ilman valkoisia reunoja.

Ennen kuin lataat kuvan palveluumme, katso alla olevat ohjeet parhaan lopputuloksen varmistamiseksi. Jos olet epävarma kuvasi tarkkuudesta tai laadusta, ota rohkeasti yhteyttä sähköpostilla tuotantoomme tuotanto(a)palapelix.fi.

HYVÄ PALAPELIKUVA

Paljon yksityiskohtia

Hyvässä palapelikuvassa on monipuolisesti erilaisia väripintoja ja yksityiskohtia. Mitä tarkempi kuva on, sitä helpommin yksityiskohdat on havaittavissa yksittäisestä palasta.

Iso tiedostokoko ja paljon pikseleitä

Kuvan tiedostokokoon kannattaa kiinnittää myös huomiota. Jos kuvan tiedostokoko on pieni, siinä ei ole pikseleitä tarpeeksi isoa palapeliä varten. Pienen kuvan suurentaminen kuvankäsittelyohjelmassa (esim. Photoshop) lisää pikseleitä, mutta ei pelasta yksityiskohtia. Lataa aina suurin mahdollinen kuvatiedosto. Kuva saisi olla minimissään n. 1500×2000 pikseliä 100, 200 ja 500 palan palapeleille. 1000 palan palapeleille vähintään 2500×2000 pikseliä ja 2000 palaselle ainakin 2300×3000 pikseliä, jos mahdollista.

Mistä tiedän, että kuvassa on tarpeeksi pikseleitä?

Pc-tietokoneilla työpöytänäkymässä osoita kuvaa hiiren oikeanpuoleisella painikkeella. Tiedot kuvasta saat kun valitset Ominaisuudet –> Tiedot. ”Valokuva”-otsikon alta näet kuvan tiedot vaaka ja pystymitoissa kuvapisteinä eli pikseleinä.

Mac-tietokoneilla saman tiedon saat, kun valitset kuvan työpöytänäkymässä ja valitset Arkisto-valikosta ”Näytä tietoja”. ”Lisätietoja” otsikon alta löytyvät kuvan mitat pikseleinä.

Vältä suuria tasaisia väripintoja

100 ja 200 palan palapeleissämme palojen koot ovat isoja, joten suuretkin väripinnat rakentuvat suhteellisen helposti. Kun palapeli on 500, 1000 tai 2000 palaa, niin kuvan valintaan kannattaa kiinnittää jo enemmän huomiota. Oheisesta piirroksesta ja taulukosta näkyy ohjeellisesti, minkä verran paloja on erilaisissa kuvapinnoissa.

500 palan palapelissä taivasta on n. 200 palaa, mutta samasta kuvasta tehdyssä 2000 palasessa onkin jo n. 800 palaa. Palojen koko on suurinpiirtein sama molemmissa palapeleissä.

Kuvat joissa on isoja pintoja taivasta, vesistöä, heinäpeltoa, seinää yms. voivat olla myös hyvinkin sopivia palapeleiksi. Pilvet taivaalla ovat monimuotoisia, järven tai merenpinta lainehtii, heinäpellossa on kukkia, kiviä, aitoja, lehmiä ja seinässäkin on ikkunoita, erilaisia materiaaleja kuten puuta ja betonia ym. yksityiskohtia.

Paperinen kuva

Jos kuvasi on paperisessa muodossa, voit lähettää sen meille osoitteella:

Palapelix, Paahtimonkuja 3, 67100 Kokkola

Kuvan skannauksesta veloitamme 6€ / kpl. Kuvan mukaan seuraavat henkilötiedot:

Nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti. Laita myös tilauksesi tiedot eli millaisen palapelin ja montako tilaat. Jos tilaat PixMix-palapelin, niin merkitse käytettävän pohjan nimi ja palamäärä. Nimeä lopuksi kuvat niille kuuluvien paikkanumeroiden mukaan. Kuvat palautamme samalla kertaa kun saat palapelisi.

Laskutamme palapelin etukäteen ja laskun lähetämme sähköpostitse. Laskutuslisä 3 €.

Tärkeää

• Valitse kuvatiedostostasi aina maksimikoko. Tuotantomme säätää tarkkuuden sopivaksi parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

• Käytä kuvaa, joka on tarkka. Epätarkkuudet ja pikselöitymiset näkyvät isommassa palapelissä helpommin. Jos mahdollista tarkista kuvan laatu kuvankäsittelyohjelmalla tietokoneellasi.

• Isokokoiset palapelit vaativat kuvalta enemmän pikseleitä (kuvapisteitä) kuin pienikokoiset.

Suositus

• Jos omistat kuvankäsittelyohjelman, voit rajata kuvatiedostosi valmiiksi oikeaan kokoon. Palapelien koot näkyvät Tuotteet-sivulla. Kuvan tarkkuudeksi min. 150 dpi. Jätä palapelin koosta riippuen n. 5 mm leikkaamisvaraa joka reunaan.
Esimerkiksi 1000 palan palapelin koko on 68×48 cm. Tee kuva 69×49 cm kokoon.

• Voit lisätä itse käsittelemääsi kuvaan tekstejä tai muita kuva-elementtejä. Älä kuitenkaan laita tekstiä 10 mm lähemmäksi reunaa jos et toivo niiden leikkaantuvan reunasta.

• Suuntaa-antavat ikäsuositukset:

– 30-48 palaa: 4+

– 100-200 palaa: 8+

– 500 palaa: 12+ ja aikuiset

– 1000-2000 palaa: aikuiset

Kun vanhemmat ovat mukana lapsen kanssa kokoamassa palapeliä, voivat palamäärät olla isompiakin kuin yllä olevat suositukset.

Hyvän palapelin ääressä aika menee yllättävän nopeasti. Huomaat että ”vielä yksi pala” toteamuksia tulet mielessäsi lausuneeksi useammankin kerran.

Mukavia palapelihetkiä!

Facebook